29.09.2025
2. ÜNİDES PROJEMİZ / 4. UYGULAMA
Harran Üniversitesi Siverek MYO Çocuk Gelişimi öğrencilerimizin kurduğu ve yönettiği Sosyal Farkındalık ve Gelişim Kulübü ile Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi paydaşlığında, ÜNİDES 4. dönem kapsamında desteklenen “Zekâya Dokunan Gençlik: Dijital Medya ve Yapay Zekâ ile Kariyer Yolculuğu” projemizin dördüncü gününde, Siverek MYO Genç Ofis’te gençlerle yeniden bir araya geldik.
➡️ Öğr. Gör. Ahmet YILDIZ, katılımcılara “Dijital Etik ve Sorumluluk” konulu farkındalık eğitimi verdi.
Eğitimde dijital ortamda etik davranış, telif hakları, çevrim içi iletişimde sorumluluk ve bilinçli teknoloji kullanımı konuları ele alındı. Gençler, dijital dünyada etik değerlere uygun hareket etmenin önemini örnek uygulamalarla keşfettiler.
➡️ Öğr. Gör. Dr. Mustafa ALPSÜLÜN ise “Veri Güvenliği ve Siber Farkındalık” başlıklı oturumda gençlerle buluştu.
Bu oturumda kişisel veri güvenliği, güçlü parola kullanımı, siber tehditler ve dijital dolandırıcılığa karşı korunma yolları üzerinde duruldu. Katılımcılar, güvenli dijital vatandaşlık konusunda pratik bilgiler edindi.
Bu uygulama günü, gençlerin dijital dünyada etik, güvenli ve bilinçli bireyler olarak hareket etmelerine katkı sağlayan verimli ve etkileşimli bir öğrenme ortamı sundu.

