24.05.2025


Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Dış Paydaşlarla İş Birliği Toplantısı

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmak, paydaş beklentilerini daha yakından tanımak ve sürdürülebilir iş birliklerini geliştirmek amacıyla dış paydaş görüşmeleri çerçevesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Tur’un riyasetinde yapılmış olup, söz konusu okulun müdürü ve öğretmenlerinden oluşan bir heyet ile gerçekleştirilmiştir. Görüşmede, ortaöğretim düzeyindeki Arapça öğretiminin mevcut durumu, üniversite bölümleriyle okul düzeyinde kurulabilecek akademik iş birlikleri ve öğrenci başarısını artırmaya yönelik ortak projeler ele alındı.

Katılımcılar, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, hem lisans hem de lise düzeyinde eğitimin kalitesini yükseltmeye katkı sunacak çeşitli önerilerde bulundu. Toplantının sonunda, ortak etkinlikler, atölye çalışmaları ve öğretmen-eğitmen buluşmaları gibi başlıklarda ilerleyen dönemlerde iş birliği yapılmasına yönelik iyi niyet beyanları dile getirildi.

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, farklı düzeydeki eğitim kurumlarıyla kurduğu bu tür ilişkiler sayesinde eğitimin bütüncül yapısını güçlendirmeyi ve öğrenci merkezli bir yaklaşımı sürdürmeyi hedeflemektedir.

 

TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı Tarihi: 16.05.2025
Toplantı Yeri: Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi Müdür Odası
Toplantı Saati: 11.00
Toplantı Türü: Dış Paydaş Görüşme Toplantısı

Katılımcılar:

  • Mehmet Ağar –Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi Müdürü, Zeytindalı Kampüsü Haliliye ( Cep: 05057073352)
  • Mehmet Emin Atlı –Meslek dersi öğretmeni, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi
  •  Muhammet Tatmaz- Meslek dersi öğretmeni, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi
  •  Bahattin Bayram- Meslek dersi öğretmeni, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi
  • Emre Çetin- Meslek dersi öğretmeni, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi
  • Nazife Kaya- Meslek dersi öğretmeni, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi
  •  Sabri Başak – Arapça öğretmeni, Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi Öğretmeni

Toplantıda Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Arapça ve meslek dersleri öğretmenleriyle dış paydaşlar olarak iş birliğinin güçlendirilmesi ve nitelikli mezunların yetiştirilmesine yönelik öneriler görüşüldü. Toplantı sonunda aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.

 

ALINAN KARARLAR

  1. Bölüm öğrencilerinin dört beceri öğretiminde daha çok konuşmaya ve pratik yapmaya yönelik teşvik edilmesi
  2. Lisan düzeyinde eğitim ve öğretim müfredatlarında konuşmaya yönelik ders sayısının artırılması.
  3.  Öğrencilerin pratik yapma alışkanlığını kazandırılması için, drama, tiyatro, münazara gibi etkinliklerin sıkça yapılması, deyim, şiir, kısa hikâye, kısa haber gibi metinlerin ezberletilerek sahnelenmesi.
  4. Öğrencilerin okul sonrası meslekî yaşamlarında farklı alanlarda ihtiyaç duyacağı iletişim, hitabet ve sunum gibi farklı alanlarda dil becerilerinin gelişimine yönelik ders desteğinin artırılması.