06.03.2026
FAKÜLTEMİZ DERGİSİ ECONHARRAN'IN GEÇMİŞ YAYIN PROFİLİ/İŞLEYİŞİ/DERGİ ADININ DEĞİŞTİRİLMESİ VE-VEYA KAPATILMASINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Fakültemiz dergisi Econharran’ın geçmiş sayılarında yayımlanan çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Bilimsel Dergiler Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet İLYAS başkanlığında yapılan toplantıda, derginin geçmiş yayın profiline/işleyişine ilişkin mevcut durum bilgilendirmesi Dekanımız Prof. Dr. Zeynep Müjde SAKAR tarafından aktarıldı.
Dekan Yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Emrah KIRATOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Burak AKSUNGUR’un yanı sıra Fakültemiz öğretim elemanlarının katıldığı toplantıda; derginin geçmiş sayılarına ilişkin genel görünüm ve yayın süreçlerine ilişkin mevcut işleyiş değerlendirilmiştir.
Bu kapsamda, derginin yayın politikası, hakemlik süreçleri, editoryal iş akışı ve kurumsal görünürlüğünün artırılmasına yönelik başlıklar ele alınarak değerlendirmelerde bulunulmuştur.
Toplantı kapsamında ayrıca derginin geleceğine yönelik seçenekler çerçevesinde dergi adının değiştirilmesi ve/veya kapatılmasına ilişkin hususlar değerlendirilmiş; bu doğrultuda izlenecek yol ve yapılacak işlemlere yönelik görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Toplantı sonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın personelimize karanfil takdiminde bulunulmuştur.



