Üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Şanlıurfa Valiliği himayesinde, Üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında, kurum çalışanlarına yönelik mesleki eğitimler düzenlenmesini içeren bir iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, Üniversitemizin uzman akademisyenleri tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk bakım kuruluşları, bakım ve rehabilitasyon merkezleri, kreşler ve gündüz bakımevlerinde görev yapan personele eğitimler verilecek. Eğitim programı, Harran Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYEM) ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar, HAYEM tarafından E-Devlet onaylı sertifika almaya hak kazanacak.
Protokol imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, üniversitenin bilgi birikimini topluma aktarma vizyonunu vurguladı. Rektörümüz, “Bu tür iş birliklerini destekliyoruz. Uzun vadede çocuklara ve ailelere büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Can Kayhan Özok ise protokolün çocukların yaşam kalitesini artırma amacını taşıdığını belirtti. Özok, “Şehrimizde çocuklara sunduğumuz hizmetlerin iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu eğitimlerle personelimizin donanımını artırarak, çocuklarımız için daha güçlü bir destek ağı oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
HAYEM Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Abdulhakim Önel, çocuklarla birebir çalışan personelin eğitiminin, toplumun geleceğini şekillendiren en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Önel, “Personelin bilgi ve beceri düzeyinin yüksek olması, çocukların fiziksel ve psikolojik sağlığı ile gelişim süreçleri açısından kritik öneme sahip” dedi.
Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Öğr. Gör. Büşra Vural Şenel ise, eğitimlerin çocuk refahı ve sosyal hizmet standartlarını yükseltmeye katkı sağlayacağını ümit ettiğini dile getirdi.
Genel Sekreterimiz Zübeyir Zorlu, HAYEM Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Serkan Şenel ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İbrahim Akkurt’un da katıldığı imza töreninde eğitimlerin, HAYEM tarafından belirlenen bir takvim çerçevesinde yakın zamanda başlayacağı bildirildi. Bu iş birliği, çocuklara yönelik hizmetlerin iyileştirilmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Haberler
28/07/2026
Harran Üniversitesi, İletişimin Geleceğine Yön Veren 2. İletişim Şûrası’nda
22/07/2026
HARRAN ÜNİVERSİTESİ -TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyesinde Heyecan Dolu Gün: Lise Yaz Kampı Başladı
21/07/2026
Vali Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi’nin Bilim ve Teknoloji Altyapısını Yerinde İnceledi
03/07/2026
HRÜ HASTANESİ RETİNA TANISINDA YENİ DÖNEMİ BAŞLATTI
01/07/2026
Üniversitemiz SHMYO Dergisi Panacea’nın 5. Sayısı Yayınlandı
30/06/2026
Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi’nin ilk sayısı yayımlandı
30/06/2026
Harran Üniversitesi’nden Sürdürülebilir Kampüs Hamlesi: Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Üç Yerleşkede Hizmete Girdi
30/06/2026
Üniversitemiz “Bilim Kafe” Etkinlikleriyle Geleceğin Teknolojilerine ve Kariyer Fırsatlarına Işık Tuttu
29/06/2026
Şanlıurfa’nın Kültürel Hafızasına Katkı: Harran Üniversitesi Bilimsel Mirasın Korunmasına Öncülük Ediyor
24/06/2026
Harran Üniversitesi, Şanlıurfa’nın Tarihi ve Kültürel Mirasına Işık Tutuyor


