Üniversitemiz 1. Uluslararası EDESSA Bilimsel Çalışmalar Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı
Üniversitemizin ev sahipliğinde 1. Uluslararası EDESSA Bilimsel Çalışmalar Kongresi gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden ve çeşitli bilim alanlarından araştırmacıları bir araya getiren kongre, bilimsel bilgi paylaşımına ve akademik iş birliklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sundu.
El Battani Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda yapılan programa; Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Bayuk, İKSAD Üst Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiftçi, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmalarına geçildi. Açılışta konuşan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Bayuk ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Harran Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevcan Yıldız, kongrenin bilimsel üretime ve uluslararası akademik iş birliklerine sağlayacağı katkılara dikkat çektiler.
Konuşmalarda, tarihin, kültürün ve medeniyetlerin buluşma noktası olan Şanlıurfa’nın bilimsel etkinlikler için önemli bir merkez olduğu vurgulanırken, farklı ülkelerden ve disiplinlerden araştırmacıları bir araya getiren kongrenin yeni araştırmalara, ortak projelere ve akademik iş birliklerine zemin hazırlayacağı ifade edildi.
Açılış konuşmalarının ardından kongreye katkı sunan panelistlere plaketleri takdim edildi. Program, imza günü etkinliği ile devam etti.
Kongrenin bilimsel oturumları Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiftçi’nin oturum başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumlarda Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Cebeci Mangal, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Akkay, Raya Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar ve GAP İdaresi Başkanlığı İnsani ve Sosyal Gelişme Koordinatörü Adalet Budak Akbaş katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongre, bilimsel paylaşımların ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Harran Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlediği bilimsel etkinliklerle akademik üretimi desteklemeye, bilim insanlarını bir araya getirmeye ve bilgi paylaşımına katkı sunmaya devam ediyor.
Haberler
05/06/2026
Üniversitemiz 1. Uluslararası EDESSA Bilimsel Çalışmalar Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı
03/06/2026
Kurban Bayramı Dolayısıyla Geleneksel Bayramlaşma Programımızı Gerçekleştirdik
02/06/2026
6 Şubat Depreminin Toplumsal Hafızası Kayıt Altına Alınıyor
21/05/2026
Şanlıurfa Kariyer Zirvesi’nde Harran Üniversitesi’nin Dijitalleşme ve Akreditasyon Vizyonu Öne Çıktı
21/05/2026
YÖK, Üniversitemiz ve TÜME Vakfı İş Birliğiyle “Tarımda Yapay Zekâ ve Otonom Sistemler” Söyleşisi Düzenlendi
20/05/2026
Harran Üniversitesi’nde Tarihi Tören: Akademik Yükseliş ve Kültürel Şölen Bir Arada
16/05/2026
Üniversitemizde İhtiyaç Sahibi Öğrenciler Yararına Geleneksel Kahvaltı Programı Düzenlendi
15/05/2026
Harran Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri Havai Fişek Gösterisiyle Sona Erdi
15/05/2026
Harran Üniversitesi Bahar Şenlikleri’nde “Halef: Köklerin Çağrısı” Söyleşisine Yoğun İlgi
15/05/2026
Üniversite Hastanemizde Dünya Hemşireler Günü Kutlandı



.jpeg)
.jpeg)


.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
