Tıp Fakültemizde Bağımlılıkla Mücadeleye Dikkat Çekildi
Tıp Fakültemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından personel ve öğrencilere yönelik “Bağımlı Olma Bağımsız Ol” konulu bir panel gerçekleştirildi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda yapılan programa, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Prof. Dr. Nihat Denek ile Prof. Dr. Ahmet İlyas, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feridun Akkafa, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen panelde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feridun Akkafa birer açış konuşması yaptılar.
Açılış konuşmasında madde bağımlığının dünyada gittikçe arttığını belirten Prof. Dr. Abdulcenap Cehveri; “Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlığı, tüm dünya toplumlarını tehdit eden büyük belalardır. Devletimiz bu konularda gereken mücadeleyi başarılı bir şekilde vermektir. Ama bunların dışında diğer büyük bağımlılık ise teknoloji bağımlılığıdır. Zamanımızın büyük bir kısmını teknoloji bağımlılığı almaktadır. Toplum ve devlet el ele vererek her türlü zararlı bağımlılıklara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan sevgili öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feridun Akkafa açış konuşmasında ise: “Bağımlılık; kişinin kullandığı bir nesne veya bir eylem üzerinde kontrolü kaybetmesi ve onsuz yaşam sürememeye başlaması olarak tanımlanır. Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bugünkü panelimizde tütün, alkol-madde ve teknoloji bağımlılığı konularına değinilecektir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin her türlü bağımlılıktan korunması, sağlıklı bir gelecek için elzemdir. Bu günkü panelin bu mücadelede önemli bir adım olduğuna inanıyor, faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Dursun Barut’un yaptığı “Bağımlı Olma Bağımsız Ol” paneline geçildi. Tütün Bağımlığı konusuyla Arş. Gör. Kübra Özkan, Alkol ve Madde Bağımlığı konusuyla Dr. Öğr. Üyesi Ülker Atılan Fedai ve Teknoloji Bağımlığı konusuyla Doç. Dr. Serdar Babacan birer sunum gerçekleştirdiler.
Sunumların ardından program toplu fotoğraf çekimi son buldu.
Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Haberler
28/07/2026
Harran Üniversitesi, İletişimin Geleceğine Yön Veren 2. İletişim Şûrası’nda
22/07/2026
HARRAN ÜNİVERSİTESİ -TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyesinde Heyecan Dolu Gün: Lise Yaz Kampı Başladı
21/07/2026
Vali Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi’nin Bilim ve Teknoloji Altyapısını Yerinde İnceledi
03/07/2026
HRÜ HASTANESİ RETİNA TANISINDA YENİ DÖNEMİ BAŞLATTI
01/07/2026
Üniversitemiz SHMYO Dergisi Panacea’nın 5. Sayısı Yayınlandı
30/06/2026
Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi’nin ilk sayısı yayımlandı
30/06/2026
Harran Üniversitesi’nden Sürdürülebilir Kampüs Hamlesi: Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Üç Yerleşkede Hizmete Girdi
30/06/2026
Üniversitemiz “Bilim Kafe” Etkinlikleriyle Geleceğin Teknolojilerine ve Kariyer Fırsatlarına Işık Tuttu
29/06/2026
Şanlıurfa’nın Kültürel Hafızasına Katkı: Harran Üniversitesi Bilimsel Mirasın Korunmasına Öncülük Ediyor
24/06/2026
Harran Üniversitesi, Şanlıurfa’nın Tarihi ve Kültürel Mirasına Işık Tutuyor


