Güneydoğu Kariyer Fuarı Lansman Toplantısı Yapıldı
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek olan Güneydoğu Kariyer Fuarı (GÜDKAF-24) basın bilgilendirme toplantısı, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda; Tarih, müzik, gastronomi, tarım ve turizmin başkenti olan Şanlıurfa’da, “Yetenek Her Yerde” temasıyla Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Güneydoğu Kariyer Fuarına 12 üniversite ve 150 firmanın katılması bekleniyor.
Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarının iş birliğiyle organize edilen fuar, 26-27 Aralık tarihlerinde Harran Üniversitesi’nde düzenlenecek.
Lansman toplantısına; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aksoy, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Karaköprü Başkanvekili Ali Atlas, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fuarın şehir ve bölge için önemine vurgu yaptı. Şıldak konuşmasında şunları söyledi: “26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Güneydoğu Kariyer Fuarı, Şanlıurfa’nın tanıtımı için büyük bir fırsat. Basınımızın değerli katkılarıyla, fuarın ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği ilgiyi görmesi bizler için çok önemli. Bu organizasyon hem şehrimiz hem de bölgemiz için oldukça anlamlı bir etkinlik olacaktır” dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise üniversitenin böylesi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Üniversitemiz, bilimsel çalışmalardan toplumsal etkinliklere kadar birçok alanda örnek bir rol model olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kısa bir süre önce düzenlediğimiz 1. Dünya Neolitik Çağ Kongresi’nde dünyanın önde gelen bilim insanlarını ağırladık. Şimdi ise 26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Güneydoğu Kariyer Fuarı ile üniversitelerin, firmaların, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gençlerimize önemli fırsatlar sunacağız.
“İş Dünyası ile Kalifiye Eleman Arasında Köprü Olacağız”
Fuarın temel amacı, öğrencilerimizin staj, CV hazırlama ve iş bulma gibi konularda kendilerini geliştirmesine olanak sağlamak. Ayrıca mezunlarımızın, firmalarla birebir görüşmeler yaparak kariyer fırsatlarını değerlendirmesi hedefleniyor. İş dünyası için kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına da önemli bir köprü olacaktır” diye konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aksoy ise Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür etkinliklere her zaman destek verdiğini belirterek, organizasyonun Şanlıurfa için taşıdığı öneme dikkat çekti.
Fuar Alanında İncelemeler Yapıldı
Açılış konuşmalarının ardından kamu kurum temsilcileri ve basın mensupları, fuar alanında yürütülen hazırlıkları yerinde inceledi. Soruların yanıtlanması ve inceleme gezisinin ardından toplantı sona erdi.
Güneydoğu Kariyer Fuarı, 26-27 Aralık tarihlerinde Harran Üniversitesi’nde gençlerin ve iş dünyasının buluşma noktası olacak. Şanlıurfa’nın ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sunacak bu etkinlik, bölgenin yeteneklerini öne çıkarmayı hedefliyor.

Haberler
13/06/2026
Geleneksel Ebru Sanatı, Sergi ve Workshop ile Sanatseverlerle Buluştu
12/06/2026
FLO ile Tasarım ve Ürün Geliştirme Alanında İş Birliği Görüşmeleri Gerçekleştirildi
11/06/2026
Turizm Fakültesi’nde Diploma Heyecanı: Geleceğin Turizmcileri Mezun Oldu
11/06/2026
Diş Hekimliği Fakültemizde Mezuniyet Coşkusu
11/06/2026
Fen-Edebiyat Fakültesi Mezunlarını Coşkulu Bir Törenle Uğurladı
11/06/2026
Organize Sanayi MYO’da Mezuniyet Gururu
11/06/2026
Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı
11/06/2026
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
11/06/2026
Harran Üniversitesi SHMYO’da Mezuniyet Coşkusu
10/06/2026
Bozova MYO’da Mezuniyet Coşkusu


