Harran Üniversitesi, “İyi insan, gittiği yerde eser bırakabilen insandır” düşüncesiyle, üç adet kitabı yayınlanan Hacı Ormanoğlu’nu konuk etti.
Eğitim Fakültesi tarafından Osmanbey Yerleşkesinde düzenlenen programa, fakülte dekan yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
İhtiyaç sahibi öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesine katkı sunmak amacıyla kurduğu ‘Goncalar Solmasın’ Derneği aracılığıyla 11 yılda 23 bin öğrenciye destek olan  halen Elazığ'da öğretmenlik yapan Hacı Ormanoğlu, Türkiye'nin dört bir yanından hayırseverlerin gönderdiği giyim ve kırtasiye yardımlarını toplayarak ve köy okullarını dolaşarak yardımları öğrencilere ulaştırıyor.
Dünyanın en güzel şeyi iyilik yapmaktır sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren, projeleri ile öğretmenliği süresince uygulamış ve başarılar elde etmiş, eğitimde sosyal etkinliğe önem veren Hacı Ormanoğlu, bu sayede öğrencilerin gönüllerine girebildiğini vurguladı.
Bilgili bir toplum hedefine ulaşabilmemiz ve kalkınmamızın öğretmenlerin üstün çalışmasına bağlı olduğunu söyleyen Hacı Ormanoğlu, bu yönüyle öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu dile getirdi.
Öğrencilerinizi En İyi Şekilde Yetiştirin
Öğretmen adaylarına seslenen, öğretmenin hal hareket giyim ve ahlakıyla öğrencisine örnek olması gerektiğini belirten Ormanoğlu, şöyle devam etti:
''Çocuklar sizin örnekliğinizde yetişecekler. Onları en iyi şekilde yetiştirmek sizin üzerinize borçtur. İncitici söz, bağırma, kötü davranma, dayak çocukların zihninde büyük yaralar açıyor. Her zaman arkadaşça onlara yaklaşın. Ülkemizi çocuklarımıza emanet edeceğiz. Emaneti ehline vermek için çocukları sevgimizle donanımlı yetiştirelim. Fedakarlık gösterip En iyi şekilde görevimizi yapacağız ve öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz. Çünkü onlar her şeyin en iyisine layık” dedi.
Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı Doç.Dr. Mahmut Işık tarafından Hacı Ormanoğlu’na hediye takdimi yapılmasının ardından program, yazar-öğretmen Hacı Ormanoğlu’nun kitaplarını, öğrenciler için imzalamasıyla son buldu.

Geri Bildirim