Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinin düzenlediği “İstiklal Marşımızın Kabulü ve Bir Veteriner Hekim Olarak Mehmet Akif Ersoy” Konferansı yapıldı.

Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda düzenlenen programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Prof. Dr. Ali Hayat, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Avcı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına istiklal marşının kabulü ile ilgili bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Ali Hayat; İstiklal Marşıyla adı sıkça anılan Mehmet Akif öncelikle bir Veteriner Hekimdir. Ersoy yatılı okumak istediği için o dönemlerde Mülkiye İdadisini bırakmış, yeni açılan ve ilk sivil veteriner yüksekokulu olan “Ziraat ve Baytar” Mektebi'ne kaydolmuştur. Mehmet Akif bizden biridir, siz öğrencilerimizin örnek alacağı bir kişidir” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yaklaşık iki saat süren konferans, Veteriner Fakültesi Dekanı tarafından konuşmacıya verilen plaketle sona erdi.